Uitgelicht: Helix – Liseberg

In 2014 opende het Zweedse pretpark Liseberg een van haar spectaculairste achtbanen. Helix is een creatie van Mack Rides en wordt tot tweemaal gelanceerd. De baan werd ontworpen om gebouwd te worden op de berg in het park.

 

 

Helix is een achtbaan van het type Custom Launch Coaster, gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides. Aan het begin van de rit wordt je gelanceerd tot een topsnelheid van 100 km/u, onderweg word je nogmaals gelanceerd via een booster launch. De baan maakt gebruik van een LSM-lancering.

Helix heeft een hoogte van 41 meter en een lengte van 1381meter. Tijdens de rit ga je doorheen zeven inversies. Deze zijn: twee corkscrews, een Norwegian Loop, Tophat Inside, In-.Line Twist en Zero G-Roll.

Over de baan rijden drie treintjes met telkens plaats voor 20 personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 130 cm groot zijn.