Sfeerverslag: Erlebnispark Schloss Thurn – 29 juli 2023

Themeparkfreaks Bob en Tristan bezochten tijdens hun zomertrip dit jaar ook Erlebnispark Schloss Thurn. Dit park is gelegen in de kasteeltuinen van kasteel Thurn en is hierdoor bijzonder groen. Je kan er attracties vinden, maar ook diertjes of gewoon genieten van een wandeling doorheen het bos en de vijvers.

 

We kwamen bij openingstijd aan bij het park, jammer genoeg waren de weergoden ons niet meteen goedgezind en viel er geregeld wat regen uit de lucht. Maar daardoor zouden we ons niet laten tegenhouden. Tijdens een buitje wandelden we richting het kasteel, waar je een zaal kan bezoeken waar maquettes opgesteld staan met geschiedkundige taferelen.

De eerste attracties die we op ons pad tegenkwamen en waarop we een ritje maakten, waren de twee Butterfly’s. Eentje daarvan opende in 1993, de tweede was een modernere versie die opende in 2022. Altijd leuk om deze een keertje te doen en zo onze coasterteller weer aan te spijzen.

We wandelden vervolgens verder door het park, we genoten zeker van de natuur en hoe groen het park is. Op ons pad kwamen we voorbij meerdere dierenverblijven waar onder andere enkele soorten herten te zien waren, maar ook kamelen, geitjes en ezels.

En zo kwamen we aan bij de achtbaan van het park Dinolino’s VR-Ride. Deze achtbaan werd geopend in 1998 en werd gebouwd door Zierer, ze is van het type Force Two. De baan is 8,8 meter hoog en heeft een lengte van 221,9 meter. Er wordt een snelheid behaald van 39 km/u. We vonden het een leuk baantje waarop we meteen meerdere ritjes maakten. Jammer genoeg konden we omwille van de regen geen gebruik maken van de VR brillen die deze baan in 2016 kreeg.

Een beetje verder kwamen we bij de vrijevaltoren en de schommelboot van het park. Ook hier konden we natuurlijk niet voorbij lopen. De vrijevaltoren maakte trouwens een superlange rit, waarbij we meermaals een vrijeval maakten.

En zo kwamen we aan in het Cowboydorp van het park, waar we een wel heel speciale botsauto-attractie gingen doen. Bij Steampunk VR Scooter wordt namelijk gebruik gemaakt van Virtual Reality. Een bijzondere ervaring op dit type attractie, maar zeker en vast een aanrader. We deden deze dan ook meer dan eenmaal omdat we het zo leuk vonden.

Het park heeft ook een boomstamattractie, die we ondanks de regen, ach ja we waren toch al nat, ook gingen uittesten. En ja hoor we kwamen er uiteraard met een nat pak uit.

Ondertussen werd het al middag en de maagjes begonnen te knorren dus we besloten een hapje te eten in de Saloon. Hier kozen we voor het hamburgermenu dat niet enkel supergroot was, maar ook enorm lekker. Veel beter dan de typische fastfood burgers die je in een pretpark vaak krijgt.

Net gedaan met eten, was het tijd voor de eerste show die we gingen bekijken, eentje in western stijl. Een vermakelijke show met de nodige humor.

Na de show gingen we rondrijden op de racebaan, waar je zelf een gemotoriseerd wagentje mag besturen. Snel gingen deze natuurlijk niet, maar het blijft toch altijd leuk.

Behalve de attracties, de natuur en de shows had het park ook nog een sprookjesbos. Hier werden sprookjes getoond als Sneeuwwitje, Roodkapje enzoverder. Gezellig om hier doorheen te wandelen.

We besloten ook de zelf te besturen bootjes te doen, die in een mooi piratenthema aangekleed waren.

Na nog te genieten van een beetje rust rond de vijvers kwam er hier een einde aan ons bezoek. We waren echt positief over dit bezoek. We hopen dat het park in de toekomst haar attractieaanbod nog verder uitbreidt zodat we het ooit weer op onze agenda kunnen zetten.