Dorney Park kondigt nieuwe achtbaan Iron Menace aan

Dorney Park kondigde onlangs groot nieuws aan, het park opent haar eerste nieuwe achtbaan sinds 2008. Deze nieuwe achtbaan wordt gebouwd door B&M en zal de naam Iron Menace krijgen. Ze wordt van het type Dive coaster.

 

Het Amerikaanse pretpark opent volgend jaar de nieuwe achtbaan Iron Menace, welke voor het park de eerste nieuwe achtbaan wordt sinds 2008. In 2008 opende het park nog Possessed, een Shuttle Coaster van Intamin. Een coaster die eigenlijk weer niet helemaal nieuw was, maar afkomstig was van het gesloten Geauga Lake. Om de opening van een echte nieuwe achtbaan te vinden in dit park moeten we al terug naar 2005, want toen opende Hydra the Revenge, een Floorless Coaster van B&M. Het is dus niet gelogen dat we zeggen dat het park op dat gebied best stil stond en zelfs achteruit ging, want tussen 2008 en 2017 werden er zelfs vier achtbanen gesloten. Maar genoeg over het verleden, nu kijken we uit naar de toekomst.

 

 

Iron Menace

Iron Menace wordt dus een Dive Coaster van B&M. De baan krijgt een hoogte van 48,8 meter en een lengte van 661,1 meter. Eén van de spannende momenten wordt de eerste drop, die een hellingsgraad heeft van 95°. De topsnelheid die bereikt wordt is 103 km/u. In de baan zitten vier inversies verwerkt: een Immelmann Inversie, Zero-G Roll, Inclined Loop en een Corkscrew. Een ritje zal ongeveer 90 seconden duren.

Achtergrondverhaal

Aan het begin van de 20e eeuw opende de Schotse zakenman Hiram S. McTavish “McTavish Steel Mill”, een directe concurrent van de “Bethlehem Steel Company”. Hebzucht dicteerde elke beslissing van McTavish en het was alom geweten dat hij winst boven mensen stelde.

Met het oog op het maximaliseren van de productie, creëerde McTavish een enorme transportwagen die hij ‘Iron Menace’ noemde. Een apparaat dat de staalindustrie nog nooit had gezien. De spoorvervoerder vervoerde arbeiders en ertsen met recordvolumes en duizelingwekkende snelheden.

Plotseling verdween de hebzuchtige staalbaron op mysterieuze wijze – niemand weet hoe of waar. Kort daarna werd McTavish Steel Mill gesloten. Het enige dat vandaag de dag overblijft zijn het omhulsel van de molen, roestige relikwieën en wilde verhalen over de verblijfplaats van de eigenaar.

 

Bron en foto’s: Dorney Park