Puy du Fou wil een Nederlandse vestiging openen

Het Franse spektakel- en showpark Puy du Fou, wil in Nederland een park openen. Het park zou in Meppel komen te liggen en zou zo’n 60 hectare groot kunnen worden. Het park zou zich dan vooral richten op de Nederlandse geschiedenis.

 

Als het van de eigenaren van Puy du Fou afhangt, opent er tussen 2027 en 2035 een nieuw park in Nederland. Net zoals in het Franse park zal ook dit park zich richten op shows en voorstellingen. Die gaan over de geschiedenis van Europa en Nederland maar wat dat de voorstellingen precies inhouden is nog niet bekend. Wel komen er zeker geen attracties en achtbanen te liggen in het park.

 

Het park zou zo’n 60 hectare groot moeten worden en zou voor 800 mensen werkgelegenheid bieden. Dit aantal kan nog oplopen naar 1.500 werkkrachten. Naar verwachting zou het park 800.000 bezoekers per jaar hebben. Naast het park in Frankrijk is er ook al een vestiging in Spanje. Ook worden er shows opgevoerd in Engeland en Shanghai. Zo is er ook nog de ambitie om voor 2030, 4 themaparken te openen over de hele wereld. De gemeente Meppel is alvast positief over een mogelijke komst van het park. 

 

Bron: RTV Drenthe

Foto: Puy de Fou