Karls Erlebnis-Dorf Elstal breidt haar themagebied Wetterwelt uit

Onlangs opende Karls Erlebnis-Dorf Elstal de uitbreiding van haar themagebied Wetterwelt, dat zoals de naam al doet vermoeden, in het teken staat van de weersomstandigheden. In het gebied openden enkele nieuwe attracties, waaronder een achtbaan.

 

Karls Erlebnis-Dorf Elstal breidde haar aanbod uit met een nieuw, groot avonturengebied voor het hele gezin. Met deze uitbreiding is de oppervlakte van de bestaande Wetterwelt, die in 2021 opende met de Disk’O Coaster Fliegender Regenschirm, meer dan verdrievoudigd.

 

 

Drie nieuwe attracties

Met de Wäschespinne gaat bij Karls voor het eerst een zweefmolen open, die zeker jeugdherinneringen zal oproepen. Hier kunnen kleine fans van 1m tot 4 jaar een ritje maken in een dubbele stoel met een volwassene of vanaf 6 jaar en 1.20m alleen. Deze molen is gethematiseerd naar een kledingmolen, waarop de was droog wordt geblazen.

Poggys Wolkenexpress met zijn station op vier meter hoogte biedt het perfecte overzicht over de nieuwe belevingswereld. De knalblauwe monorail-achtbaan, die speciaal voor Karls is gemaakt door het Italiaanse familiebedrijf SBF Visa, is toegankelijk voor bezoekers vanaf 90 cm.

Wetter-Umschwung is dan weer een Wild Swing van de Duitse fabrikant ART Engineering. Hierop kunnen bezoekers een ritje maken vanaf 90 cm en 3 jaar begeleid, alleen vanaf 1,20 m en 6 jaar.

 

Gratis spelen

Je vindt in het gebied ook nieuwe gratis speelmogelijkheden, daar staat Karls om bekend. Het gratis aanbod werd uitgebreid met een reuzenglijbaan, een gigantische klimvulkaan en een interactieve waterfontein met licht en geluid. Ook de populaire klimpiramide heeft een nieuwe plek gevonden in de weerwereld.

Op weg naar meer toegankelijkheid opende Karls een tweede attractie voor rolstoelgebruikers in Elstal, een gratis rolstoelschommel genaamd “Blitz und Donner” met visuele en akoestische effecten.

 

Culinaire hoogstandjes

Bij alle actie mag de juiste verfrissing niet ontbreken. De nieuwe belevingsgastronomie draagt ​​de toepasselijke titel ” Zum krossen Wetterhahn” en heeft heerlijke kipgerechten van wings tot fingers tot een halve kip met salade en friet op de kaart staan. Frisdranken, koffie en heerlijke taarten maken het aanbod compleet.

 

De komende jaren wordt het gebied verder uitgebreid.

 

Bron en foto’s: Karls Erlebnis-Dorf Elstal