Sea World Abu Dhabi geopend voor publiek

In de Verenigde Arabische Emiraten heeft SeaWorld Abu Dhabi zijn deuren geopend. Het park dat zich vooral focust op dierenverblijven heeft met Manta ook een spectaculaire achtbaan in huis. Verder heeft een park een aantal kinderattracties en een Dome Ride Theater van Intamin.

 

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) trekt sinds een 15-tal jaar volop de kaart van toerisme en vrijetijd. Steden als Dubai en Abu Dhabi kwamen volop in ontwikkeling. Met onder andere de komst van Ferrari World, Motiongate en Warner Bros. World Abu Dhabi is het land ook steeds meer een hotspot voor pretparkfans.

Yas Island in de stad Abu Dhabi had in 2007 nog geen enkel gebouw. Met de opening van SeaWorld vind je er nu vier pretparken, waarvan één waterpark, op een korte afstand. SeaWorld Parks & Entertainment bekend van parken in onder andere Orlando en San Antonio in de Verenigde Staten is zelf geen eigenaar van het nieuwe park. Het levert enkel de nodige licenties aan exploitant Miral Experiences. Deze groep baat reeds de drie andere parken op het eiland uit.

Net als vele andere parken in het land is SeaWorld een -op een achtbaanritje na- volledig overdekt pretpark. Op die manier is een bezoek ook aangenaam bij enorme hitte. Het park is opgedeeld in acht verschillende rijken.

Binnenkomen doe je in Abu Dhabi Ocean. Hier draait het om het erfgoed en cultuur van de Arabische Golf. Het park bouwt hiermee verder op het thema en verhaal het nabijgelegen waterpark Yas Waterworld. Via een aquariumtunnel kom je vervolgens terecht in de One Ocean.

One Ocean fungeert als centrale hub naar alle andere rijken. Hier valt vooral het enorme scherm met een omtrek van 220 meter op.

 

Het Endless Ocean rijk biedt de bezoeker werelds grootste aquarium met 25 miljoen liter en 20 meter diep. Het aquarium biedt een thuis aan 68000 dieren.

Dierenliefhebbers kunnen vervolgens terecht in Rocky Point (zeeleeuwen, pelikanen) en Antarctica (pinguïns).

 

De achtbaanfans zullen meteen koers zetten naar Tropical Ocean. Dit rijk biedt niet enkel dolfijnen en tropische vogels maar ook de achtbaan Manta. Manta is een gelanceerde achtbaan van Intamin. De achtbaan heeft drie lanceringen en 4 inversies in petto.

 

In het Arctic rijk vinden bezoekers nog een tweede attractie van de Zwitserse fabrikant. Hier betreft het geen achtbaan maar een 360* beleving van het type Dome Ride Theater. Qua dieren vindt je hier walrussen, papegaaiduikers, otters en koudwatervissen.

De jongste bezoekers kunnen zich uitleven in MicroOcean. De kleurrijke onderwaterwereld biedt geen dierenverblijven maar wel verschillende kinderattracties uit het assortiment van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Met als uitschieter de achtbaan Eel Racer. Het rijk werd afgewerkt met verscheidene speeltoestellen.

Naast de vele dierenverblijven en een beperkt aantal attracties biedt SeaWorld Abu Dhabi uiteraard ook heel wat winkel- en eetmogelijkheden. Verder werd in het gebouw ook SeaWorld Research en Rescue opgericht met als doel zeedieren te redden, te laten genezen en opnieuw vrij te laten.

 

Bron: blooloop, rcdb
Foto’s: Sea World Abu Dhabi