Zoo Antwerpen verhuist tijdelijk haar zeehonden

Zoo Antwerpen zal haar zeehonden tijdelijk allemaal verhuizen, dit omdat hun verblijf niet meer voldoet aan de regelgeving voor dierenwelzijn. De zeven dieren verhuizen naar buitenlandse dierenparken en zullen later terugkeren.

 

Bij het begin van de verbouwingen van het Jubileumcomplex verhuisde de Zoo haar zeehonden naar het pelikanenverblijf met vijver, dit omdat de zeeleeuwen verhuisden naar het verblijf van de zeehonden. Dit moest een tijdelijke oplossing zijn, maar door de coronacrisis liepen de werken vertraging op en duurt deze situatie langer dan verwacht. Een woordvoerster vertelt aan Gazet Van Antwerpen dat deze dieren een stuk land nodig hebben en een bepaalde waterkwaliteit, die men ze nu niet kan garanderen. Omdat het dierenwelzijn moet primeren, ging de Zoo op zoek naar een nieuw onderkomen voor de dieren.

Een vrouwelijke zeehond verhuisde al naar haar geboorteplek, een dierenpark in Italië. Na de zomer verhuizen de andere dieren. Twee mannetjes vertrekken naar Neeltje Jans en de anderen verhuizen naar een dierentuin in Polen.

Wanneer de verbouwingen afgelopen zijn, zullen de zeehonden uiteindelijk terugkeren. Wanneer dit precies zal zijn is niet bekend, de verbouwingen aan het Jubileumcomplex zullen enkele jaren in beslag nemen.

Zodra de zeehonden vertrokken zijn, zullen er opnieuw pelikanen in het verblijf komen. Deze verhuisden eerder naar Zoo Plankendael.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

Foto: Bob Van Dyck – Themeparkfreaks.eu