Valhalla heropent na 3,5 jaar in Blackpool Pleasure Beach

Nadat de waterattractie/darkride Valhalla aan het einde van 2019 in het Britse pretpark Blackpool Pleasure Beach sloot, was het wachten op een heropening. Maar na een coronapandemie, een grondige renovatie en een sluiting van 3,5 jaar is de publiekstrekker opnieuw open voor bezoekers.

Valhalla was de afgelopen weken reeds toegankelijk voor zogenaamde technische repetities. Het is echter nog even wachten op een officiële opening waarbij de volledige rit opnieuw te bewonderen is. Wie plaatsneemt in de attractie wacht een reis naar Valhalla. Je stapt aan boord van een sloep die je naar een parallelle wereld brengt onder de leiding van Viking Ivar. Onderweg kom je de geest tegen van Odin en kom je in het hiernamaals terecht om zo Valhalla te proberen te bereiken. Tijdens de reis ervaar je natuurelementen: vuur, ijs en veel water.

Een onride video van de nieuwe rit is hier te vinden:

“Degenen die zich de originele rit herinneren, herkennen misschien enkele van de meest geliefde kenmerken, maar deze heruitvinding van Valhalla biedt een totaal nieuwe meeslepende ervaring die rijders enthousiast zal maken om terug te keren.” aldus CEO Amana Thompson.

Buiten de zichtbare renovaties op vlak van theming en effecten heeft de attractie ook achter de schermen een opknapbeurt gekregen. Valhalla kreeg een volledige technische renovatie met nieuwe showcontrolsystemen en sensoren. Daarnaast werd ook de verlichting in de volledige attractie vervangen door energiezuinige LED-verlichting. De volledige renovatie heeft 4,6 miljoen euro gekost.

Bron: Blooloop
Foto: Blackpool Pleasure Beach