Track nieuwe achtbaan Europa-Park volledig opgebouwd

Europa-Park is volop bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan in nieuw Kroatisch themagebied rond Nikola Tesla. Het laatste stukje achtbaan is inmiddels op zijn plaats gezet. Het park voorziet heel wat thematisering. De opening is dan ook pas voor 2024.

 

Het Duitse Europa-Park opent in 2024 een nieuwe achtbaan. Het betreft een doorontwikkelde versie van het Big Dipper type. Het type van Mack Rides is reeds te vinden in Walibi Holland (Lost Gravity) en Freizeitpark Plohn (Dynamite). Hoewel er officieel nog geen naam bekendgemaakt is, werd wel reeds de naam Voltron Coaster geregistreerd.

Voltron Coaster wordt 1385 meter lang en 32 meter hoog. De maximale snelheid zal 90km/u bedragen. De achtbaan zal rijden met zeven treinen met telkens plaats voor 16 passagiers. Dit brengt de totale capaciteit op 1600 personen per uur.

Het laatste stuk track werd op zijn plaats gezet met de gebruikelijke feestelijkheden en vlaggen.

 

Bron en foto’s: Europa-Park