Ook dit jaar vindt weer een Cosplay Day plaats in Movie Park Germany

Cosplay Day verovert de Hollywood-set in juni! Movie Park Germany presenteert de filmische voortzetting van het populaire kostuumevenement met 550 cosplayers en sterren van de scène.

 

Op 17 juni 2023 vindt de vierde Cosplay Day plaats in Movie Park Germany. 550 cosplayers zullen de straten van Hollywood in Duitsland opnieuw veranderen in een enorme catwalk. Een dag lang presenteren ze hun spectaculaire kostuums aan de bezoekers waarmee ze beroemde personages uit de film-, tekenfilm- en gamescene zo natuurgetrouw en gedetailleerd mogelijk nabootsen.

Behalve ontmoetingen met de cosplayers staat er ook een grote parade op het programma en als bijzonder hoogtepunt een cosplaywedstrijd, die wordt bekroond door een eersteklas jury.

De dag begint met de opening van het park om 10.00 uur wanneer alle cosplayers zich verzamelen en de wacht houden langs Hollywood Boulevard voor een episch welkom van de gasten. Na de groepsfoto om 11:00 uur op de stuntset in Studio 6, gaat de actie verder naar het park waar bezoekers hun favoriete personages ontmoeten te midden van de filmische Movie Park-sets en poseren voor foto’s.

Een perfecte manier om alle kostuums achter elkaar te zien is de Cosplay Day Special Parade om 15.00 uur. Het hoogtepunt van de dag is de grote cosplaywedstrijd om 16.00 uur op het New York Plaza-podium, gemodereerd door Movie Park en Hollywood-icoon Marylin Monroe. De deskundige jury van star cosplayers beslist over de beste cosplays van de dag en reikt speciale prijzen uit.

 

Bron en foto: Movie Park Germany