Fotoalbum: Zoomarine (Portugal) – mei 2023

Iedere pretparkkenner die aan de Algarve denkt, die denkt meteen ook aan Zoomarine. Dit Portugese themapark ligt nabij de toeristische badstad Albufeira en omvat een waterpark, attracties en een dolfinarium. Dit alles is goed voor zo’n slordige 500.000 bezoekers per jaar. De internationale firma Mundo Aquático is de eigenaar van het park en baat nog andere themaparken uit, waaronder Mediterraneo Marine Park (Malta) en Zoomarine Roma (Italië). Deze Portugese Zoomarine herbergt echter een bescheiden aangedreven achtbaan met Buffalo. Daarnaast vinden we ook een flinke rapid river terug met Jurassic River, een waterattractie waar er dinosaurussen op de loer liggen. De belangrijkste attractie van het park is uiteraard de dolfijnenshow. Na een saaie start van de show (met veel aandacht voor het milieu en de boodschap dat het belangrijk is om je petflessen te recycleren) moet ik toegeven dat het al snel uitdraaide in een van de beste dolfijnenshows die ik ooit heb gezien!