Avonturenpark Hellendoorn biedt gratis zonnebrandcrème aan

In Avonturenpark Hellendoorn is een slimme zonnebrandpaal geplaatst. Bezoekers kunnen zich gratis insmeren met zonnebrandcrème en zich beschermen tegen schadelijke UV-straling. Avonturenpark Hellendoorn was al het eerste Nederlandse pretpark met rookzones om een veilige en verantwoorde omgeving te creëren voor de veelal jonge bezoekers van het park. Daarnaast is het Avonturenpark nu ook het eerste pretpark in Nederland met een slimme zonnebrandpaal.

 

Tim Golstein, algemeen directeur van het Avonturenpark, is erg enthousiast over deze slimme zonnebrandpalen: ”Met deze kosteloze service willen we een stukje bewustwording creëren bij onze gasten. Onze gasten spenderen gemiddeld 6-8 uur in ons park, tijdens een zonnige dag is het belangrijk om je te beschermen tegen overmatige blootstelling aan UV-straling.”

 

Avonturenpark Hellendoorn verkocht reeds zonnebrandcrème in het park, door een intensieve samenwerking met DA Drogisterijen kan deze service aangeboden worden. DA heeft voor deze samenwerking gekozen om op een laagdrempelige manier gasten van het Avonturenpark bewuster te maken van hun zongedrag. Golstein vervolgt: “De slimme zonnebrandpaal is zelfregulerend, middels een zonnepaneel krijgt dit systeem zijn energie en op een display is de actuele temperatuur en UV Index te zien.”

 

Avonturenpark Hellendoorn heeft een belangrijke functie in de regio en hoopt hiermee voor zijn gasten en medewerkers een extra service te bieden. Henry de Kouwer Manager Operatie, Health & Safety is erg blij met de slimme zonnebrandpaal: “Voor onze medewerkers boden wij al gratis zonnebrand aan en met deze slimme zonnebrandpaal gaan wij nog een stap verder en bieden wij dit ook aan onze gasten aan. Zodra de inhoud bijna op is zullen wij een signaal ontvangen en zal er geautomatiseerd nieuwe zonnebrandcrème besteld worden bij DA Drogisterijen”.

 

De slimme zonnebrandpaal is vanaf nu te gebruiken in Avonturenpark Hellendoorn en is centraal te vinden in het park naast de Informatiebalie.