De 1-meikermis van Genk pakt uit met twee nieuwigheden

In Genk vindt van 28 april tot en met 8 mei 2023 de 1-meikermis plaats. Er komen 98 kraampjes naar de stad waarvan 17 attracties van het type grootvermaak. De kermis is verspreid over de Dieplaan, Jaarbeurslaan en Parking Limburghal.

 

Attracties:

Twee attracties staan voor het eerst in Genk. Het gaat om de familieattractie Cake Walk van Erno Roels. De andere attractie is de thrillride Techno Power van Steve Stappers, dit is een Remix van de Britse exploitant Tivoli.

Jerry Ropers zal zijn Canyon achtbaan meenemen, deze komt maar zeer zelden buiten, dus is het nu het ideale moment om hem uit te proberen. Waarschijnlijk zal Ropers ook zijn andere kinderachtbaan Big Apple meenemen, maar dit is nog niet helemaal zeker.

 

Familiedag en kidsday:

De familiedag zal dit jaar plaatsvinden op maandag 8 mei 2023. De kidsday staat gepland op woensdag 3 mei van 18u00 tot omstreeks 21u00 waarbij er tal van animatie voorzien is voor de kinderen. Zo zullen enkele Disney-prinsessen en Marvel-superhelden over de kermis paraderen die mee op de foto gaan, visagisten die kinderen schminken of tatoeëren met glitter figuren en sjablonen. Ook zullen enkele steltlopers en een ballonenplooier de kinderen weten te entertainen.

 

Prikkelarm moment:

De stad Genk wil iedereen de kans geven om te genieten van de kermis, ook bezoekers die gevoelig zijn voor de vele prikkels op een kermis. Daarom organiseren we een prikkelarm moment op dinsdag 2 mei en dit van 16u00 tot 19u00. De foorkramers zullen de flitsende lichten doven en een minimum aan muziek laten spelen.

 

Attracties (grootvermaak):

Autoscooter – Thommis Martine – (Autoscooter)

Big Apple – Ropers Jerry – (Kinderachtbaan)

Cake Walk – Roels Erno – (Cake Walk) – NIEUW

Canyon – Ropers Jerry – (Family Coaster)

Coco Bongo – Burdot Marc – (Streetfighter)

Crazy Garage – Lampaert Stin – (Funhouse)

Extreme – Legrain Wesley – (Tripride)

Free Style – Goeminne Vanessa – (Tripride)

Gotham – Lamer Garry – (Geisterbahn)

Kristal Palace – Audiart Douglas – (Glazen Doolhof)

Move It – Van Herck Tommy – (Move It 32)

Movie Star – Severeyns Steve – (Bidule)

New Crazy Dance – Tantillo Giovanni – (Break Dance)

Polyp – Middag Jerry – (Polyp/Spider

Shaker – Burdot Marc – (Roll Over)

Speed XXL – Janssen Eddy – (Booster)

Techno Power – Stappers Steve – (Remix) – NIEUW

Toboggan – Roels buba – (Rutsche)

 

Bron: Kermisland

Foto: Facebookpagina: Techno Power