ArieForce One in Fun Spot America Atlanta is nu geopend

In het Amerikaanse pretpark Fun Spot America Atlanta opende onlangs de Rocky Mountain Construction achtbaan ArieForce One voor het publiek.  Dit is meteen de publiekslieveling van het park.

 

Amerika is opnieuw een achtbaan rijker die gebouwd werd door het populaire bedrijf Rocky Mountain Construction, of zoals we meestal zeggen RMC. Natuurlijk trokken heel wat coasterfans naar het park en we hoorden tot hiertoe voornamelijk positieve reacties op deze creatie.

 

ArieForce One bereikt tijdens de rit van 1.036,3 meter lang een snelheid van 103 km/u. In totaal is de hybride achtbaan 47,2 meter hoog en heeft ze een drop van 44,5 meter. Naast de spectaculaire 83° first drop komen er ook nog vier inversies voor in het parcours. Het gaat om een Dive Loop, een indrukwekkende Zero-G Stall, een Zero-G Roll, waarbij je gewichtloosheid ervaart gedurende de inversie, en een Barrel Roll. Op de achtbaan rijden twee ultramoderne treinen die elk 20 passagiers kunnen vervoeren. De rollercoaster kostte 13 miljoen dollar.

 

Bron en foto: Fun Spot