Liseberg behaalt hoogste winst ooit in 2022

Liseberg vertelt in een persbericht dat het park in 2022 een recordomzet draaide en een recordwinst boekte. Na de coronajaren is dit een mooie zekerheid voor de toekomst. Dit jaar viert het park haar 100ste verjaardag en opent er een nieuwe achtbaan. Alsook staat de opening van een gloednieuw hotel op de planning.

 

De verwachtingen van Liseberg op gebied van inkomsten werd in 2022 overschreden, het park mocht een recordomzet en winst optekenen. De netto-omzet bedraagt ​​130 miljoen euro en de winst voor belastingen 21 miljoen euro, wat de verwachtingen van het bedrijf ruimschoots overtreft.

“We herstelden sneller dan we hadden durven hopen. Met het jaar 2022 kunnen we de pandemie achter ons laten en naar de toekomst kijken ”, vertelt Andreas Andersen, algemeen directeur van Liseberg.

2022 was het eerste jaar sinds de pandemie dat Liseberg een relatief normaal boekjaar had. In 2020 was het park volledig gesloten, in 2021 waren de openingsdagen nog beperkt. In 2022 verwelkomde Liseberg in totaal 2,5 miljoen bezoekers tijdens de zomer-, Halloween- en kerstseizoenen – een stijging van een miljoen bezoekers in vergelijking met 2021.

In 2022 besloot men in Liseberg het aantal bezoekers nog steeds te beperken, wat een positief effect bleek te hebben op de gasttevredenheid en de omzet.

“Het beperken van het aantal bezoekers zorgde ervoor dat ze langer bleven en meer konden genieten van wat het park te bieden heeft. De hogere inkomsten per bezoeker in het park compenseerden lagere inkomsten uit entreegelden en tickets ”, legt Andersen uit.

 

Na de records in 2022 heeft men echter lagere verwachtingen voor 2023:

“Vanwege de huidige economische onzekerheden moeten we voorzichtig te werk gaan “, aldus Andersen. “Liseberg heeft een geschiedenis van het goed doorstaan ​​van economisch moeilijke tijden en we hebben vertrouwen in onze investeringsplannen en ons bedrijfsmodel.”

 

Nieuwe achtbaan 2023

Liseberg viert in seizoen 2023 haar 100-jarig bestaan ​​als attractiepark. De feestelijkheden  beginnen met de opening van de nieuwe Vekoma Boomerang-achtbaan  Luna en later de opening van het Liseberg Grand Curiosa Hotel met 457 kamers .

 

Bron en foto: Liseberg