Nieuwe scène voor de Vliegende Hollander in de Efteling

De Vliegende Hollander in de Efteling krijgt een nieuwe scène. De waterachtbaan heeft al een darkride gedeelte, daar zal de mist-scène aangepast worden. Er komen enkele boegbeelden in de plaats.

 

De Efteling heeft een aanpassing gedaan bij de Vliegende Hollander. De attractie is een waterachtbaan met enkele darkride scènes waarvan er nu een scène aangepast is. Waar je vroeger na het verlaten van de haven en enkele VOC-schepen terecht kwam in een mistbank, zal dat nu veranderen naar een scène met boegbeelden. De boegbeelden werden al enkele jaren geleden gemaakt maar konden nog niet geplaatst worden.

 

Ook de muziek in deze scène is wat aangepast. Zo heeft de ontwerper Karl Willemen samen met componist René Merkelbach gekeken wat er met de muziek moest gebeuren. De muziek blijft hetzelfde al zullen de blikseminslagen op de maat van muziek gebeuren en spat het water gelijktijdig omhoog. Wat later doemen de scheepswrakken met boegbeelden op.

 

 

De Vliegende Hollander werd in 2007 geopend en brengt het verhaal van de kapitein Willem Van der Decken. Hij vaart tegen alle regels in, uit op eerste Paasdag 1678 richting de Oost, midden in een zware storm. Zijn schip veranderd in een spookschip dat verdoemd om eeuwig te varen. Je kan het verhaal en de attractie opnieuw beleven vanaf 1 april 2023.

 

Bron en foto’s: Efteling