Villages Nature Paris niet langer in handen van Disneyland Paris

Het vakantiepark Villages Nature Paris is niet langer in handen van Disneyland Paris. In 2017 opende Disneyland Paris in samenwerking met Center Parcs het vakantiepark op een paar kilometer van Disneyland. Center Parcs koopt nu de aandelen van Disneyland Paris, waardoor het vakantiepark volledig in handen komt van Pierre & Vacances – Center Parcs Group.

 

Na een samenwerking van 5 jaar tussen Disneyland Paris en Center Parcs om samen een vakantiepark te runnen op zo’n 6 kilometer van Disneyland Paris, heeft Disney besloten zich terug te trekken. De groep rond Center Parcs kocht de aandelen van Disney op en zal het vakantiepark alleen gaan runnen. Op het vlak van marketing zullen beide partijen wel nog steeds samenwerken, waardoor er voor gasten van het vakantiepark niet veel zal veranderen. Voor welk bedrag Pierre & Vacances – Center Parcs het vakantiepark volledig in handen heeft gekregen is niet duidelijk.

 

Onmiddellijk na de overname maakte Villages Nature bekend te gaan uitbreiden. Zo zullen er 193 nieuwe vakantiehuizen gebouwd worden tegen 2025. Ook het bijhorende waterpark zal uitbreiden met een wildwaterbaan. Villages Nature Paris werd destijds ontworpen door de bekende Disney-ontwerper Joe Rohde.

 

Bron: hospitality-on.com & wdwnt.com

Foto: Villages Nature