Six Flags Qiddiya deelt ontwerpen van haar waterpark

Six Flags Qiddiya, een pretparkresort dat in opbouw is in Saudi-Arabië, zal naast een attractiepark met spectaculaire attracties ook een waterpark krijgen. Van dit waterpark werden onlangs enkele foto’s gedeeld van de maquette van enkele van de glijbanen.

 

Het waterpark van Six Flags Qiddiya is, net zoals het pretpark, volop in aanbouw in Saudi-Arabië. In dit waterpark kunnen bezoekers 22 verschillende glijbanen ontdekken, waarvan enkele uniek zullen zijn in de wereld. Voor de constructie van de glijbanen werd een beroep gedaan op het bedrijf WhiteWater West.

Het park zal 252.000 vierkante meter land beslaan en wordt onderverdeeld in negen zones geïnspireerd door de regio. Deze worden de toegangspoort, Camel Rock, Dub Grotto, Wave Wadi, the Den, Viper Canyon, Arabian Peak, Herding Grounds en Surf Lagoon.

De bouw zou afgerond moeten worden aan het einde van 2024, maar we krijgen nu al een voorproefje aan de hand van een maquette.

Bron en foto’s: Six Flags Qiddiya, Dino Matarozza via LinkedIn, Coaster Hub