Oostenrijks pretpark Eis-Greissler Manufaktur opent eerste achtbaan

Eis-Greissler Manufaktur, een ijssalon en fabrikant in het Oostenrijkse Krumbach, baat naast haar ijssalon ook een pretparkje uit. In dit pretpark staan meerdere attracties voor de jonge bezoekers en daar komt vanaf later dit jaar een achtbaan bij.

 

De eerste achtbaan van het Oostenrijkse Eis-GreisslerManufaktur zal de naam Bucklbahn krijgen. Het gaat om een Bob Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Bij dit type achtbaan zit men achter elkaar in het karretje. De baan is volgens het park bedoeld om het hele gezin te plezieren.

Bucklbahn wordt 5,5 meter hoog en 100 meter lang. Tijdens de reis bereikt de trein een maximumsnelheid van 36 km/u. De trein biedt plaats aan 6 volwassenen en 3 kinderen, waardoor deze een capaciteit heeft van 400 personen per uur.

De baan vervangt de speelboerderij die voorheen midden in het park te vinden was. Er komt rond de baan een mooi aangelegde tuin, de baan zal doorheen een klokkentoren rijden. Wanneer de baan precies opent is nog niet verteld, maar het zou in ieder geval in 2023 zijn.

 

 

Bron en foto: Eis-Greissler, Themepark-Central