Laatste trackdeel geplaatst op Big Bear Mountain in Dollywood

Tijdens de bouwwerken aan de nieuwe achtbaan Big Bear Mountain in Dollywood werd onlangs het laatste trackdeel geplaatst. Hiermee is het meteen ook de langste achtbaan die het park aanbiedt. De nieuwe achtbaan zal meteen bij opening de nieuwe blikvanger zijn van het themagebied Wild Grove.

 

In 2019 opende het Amerikaanse pretpark Dollywood het themagebied Wildwood Grove. Tussen de meerdere familiale attracties opende in dit gebied toen al de achtbaan Dragonflier, een suspended family coaster van Vekoma.

Dit jaar zal daar een nieuwe blikvanger bijkomen met Big Bear Mountain. Big Bear Mountain is wederom een creatie van Vekoma. Deze achtbaan zal aangedreven worden door een LIM-lancering en tijdens de rit nog een extra duwtje krijgen door middel van twee LIM-boosts.

Deze familieachtbaan zal een topsnelheid bereiken van 77 km/u. De baan zal een hoogte krijgen van 20 meter en een lengte van 1216 meter. In totaal zou de ritduur ongeveer 100 seconden bedragen.

 

 

Tijdens de bouwwerken werd een leuke mijlpaal bereikt, want het laatste trackdeel werd geplaatst.

 

 

Bron en beelden: Dollywood