Uitgelicht: Mælkevejen – Tivoli Gardens

Tivoli Gardens trakteerde haar bezoekers op twee nieuwe achtbanen in 2019. De grootste van de twee opende in de winter van dat jaar en draagt de naam Mælkevejen. Deze achtbaan verving de gelijkaardige achtbaan Odinexpressen, eveneens een Powered Coaster van Mack Rides.

 

 

In 2019 opende het Deense pretpark Tivoli Gardens met Mælkevejen een Powered Coaster van Mack Rides, welke de oude gelijkaardige achtbaan Odinexpressen verving. De naam Mælkevejen betekent in het Nederlands Melkweg en dat is dan ook meteen het thema van deze baan.

Mælkevejen heeft een lengte van 312,5 meter en is 15,3 meter hoog. De baan bereikt een maximale snelheid van 36 km/u. Het nieuwe exemplaar is daarmee net iets hoger, langer en sneller dan zijn voorganger. De trein die plaats biedt aan 34 passagiers kreeg de vorm van een raket.

Bezoekers die een ritje willen maken moeten minstens 100 cm groot zijn, willen ze instapen zonder begeleiding moeten ze 130 cm groot zijn.