Sea Life Königswinter sluit voorgoed de deuren

Het dierenpark Sea Life Königswinter, gelegen nabij de Duitse stad Bonn, zal in het nieuwe jaar niet meer heropenen. Wie het park nog een bezoekje wil brengen kan dat tot 31 december 2022. Nadien zullen de aquariums en dieren verhuizen.

 

Omwille van economische redenen zal Sea Life Königswinter officieel gesloten worden op 1 januari 2023. Deze beslissing maakte eigenaar Merlin Entertainments onlangs bekend. Er waren blijkbaar hoge investeringen nodig in het 17 jaar oude pand. Daarbij is er ook de inflatie, stijgende energiekosten en loonkosten, welke samen het park de das om doen.

De ongeveer 2.000 dieren moeten nu onderdak krijgen in andere aquaria. De volledige ontruiming van het pand moet afgelopen zijn tegen het einde van maart 2023. Wat hierna met het gebouw gebeurt is nog onduidelijk.. Mocht dit gesloopt worden zullen de kosten gedragen worden door beide partijen, met andere woorden door Merlin en de gemeente.

 

Bron en foto: Sea Life