Amerikaans pretpark Steel Pier opent twee nieuwe achtbanen van Premier Rides

Het Amerikaanse pretpark Steel Pier, gelegen in Atlantic City, zal in 2024 en 2025 een nieuwe achtbaan openen. Hiervoor ging het park aankloppen bij Premier rides. Het gaat om een achtbaan van het type Spinning Wild Mouse en eentje van het type SkyRocket II.

 

Groot nieuws uit het Amerikaanse Atlantic City, waar het pierpark Steel Pier investeert in twee nieuwe achtbanen. Beide banen worden geleverd door Premier Rides en werden op de IAAPA beurs onlangs voorgesteld.

 

 

Wild Mouse

De eerste achtbaan die het park zal openen is van het type Spinning Wild Mouse waarbij de karretjes een parcours afleggen met heel wat haardspeldbochten, terwijl de karretjes rondjes draaien. Een ietwat vreemde keuze dat men hiervoor Premier Rides contacteerde, omdat deze fabrikant dit type niet eerder bouwde. Deze achtbaan zal geopend worden in 2024.

Sky Rocket II

In 2025 zal het park opnieuw een nieuwe achtbaan openen van Premier Rides, ditmaal een SkyRocket II. De Sky Rocket II is een achtbaantype waarbij je driemaal gelanceerd wordt en doorheen een compacte lay-out gaat.

Een voor ons bekend voorbeeld van dit type achtbaan is SkyScream in het Duitse Holiday Park.

 

Bron: Steel Pier, Premier Rides

Foto’s: Coaster Chit Chat