AK Rides pakt in 2023 uit met een nieuwe thrillride

De Slovaakse fabrikant AK Rides heeft een nieuw type attractie ontwikkeld. Ze noemen het de Looper 12, een attractie voor de echte thrillseekers die de passagiers verschillende keren overkop zal laten gaan tijdens de rit. De nieuwigheid doet hard denken aan een gelijkaardige attractie van de Nederlandse fabrikant KMG.

 

De attractie werd de Looper 12 gedoopt. Deze wordt 24 meter hoog, 14 meter breed en 11 meter diep. De Looper 12 zal kunnen opgebouwd worden met slechts 3 personen in 2 uur tijd waardoor deze zeer handig is voor het kermiscircuit. Per rit zullen er 12 personen tegelijkertijd kunnen plaatsnemen. Dit komt neer op een capaciteit van 360 personen per uur. De attractie kan volledig automatisch opereren.

Welke exploitant de attractie heeft aangekocht of in welk land deze juist zal rondtoeren, is nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat deze opgeleverd zal worden in 2023. Voor veel fans doet de Looper 12 erg veel denken aan de Inversion 12 van de Nederlandse fabrikant KMG Rides. Deze attractie ziet er gelijkaardig uit en heeft ongeveer dezelfde afmetingen en statistieken.

 

Bron en foto’s: AK Rides