Slagharen neemt afscheid van Wild West Adventure

Het doek is gevallen voor de iconische attractie Wild West Adventure in Attractie- en Vakantiepark Slagharen. 22 jaar lang hebben bezoekers boottochten kunnen maken langs scenes in een overdekte westernwereld, welgeteld 2.228.00 ritjes. Nu is de beroemde darkride gesloten voor een grote metamorfose. In 2023 keert de attractie terug met een nieuw verhaal en nieuwe decors. Het ritsysteem en de kenmerkende koepel blijven bestaan.

 

Een darkride is een overdekte attractie waarin bezoekers door thematische scenes worden getransporteerd. “Wild West Adventure groeide de afgelopen decennia uit tot een geliefde klassieker”, vertelt algemeen directeur Dave Storm. “We zijn heel blij dat we de attractie met deze investering een tweede leven kunnen geven, zodat komende generaties ervan kunnen blijven genieten”. Bij de verbouwing hoort ook een nieuwe naam, die later bekend wordt gemaakt.

 

Voor de transformatie werkt Slagharen samen met de Leisure Expert Group uit Amsterdam, gespecialiseerd in het ontwikkelen van themabelevingen. Storm: “Ons publiek verwacht nu meer dan twintig jaar geleden. Samen met deze gerenommeerde partij gaan we ervoor zorgen dat de attractie voldoet aan de huidige maatstaven, zonder het DNA van Slagharen uit het oog te verliezen”.

 

Tijdens een speciale sluitingsceremonie op zondag 6 november beleefden abonnementhouders Bas (41) en Vanessa (41) met hun twee zoons Stan (9) en Ivan (4) de allerlaatste tocht in Wild West Adventure, onder toeziend oog van fans en journalisten. Slagharen is in november en december nog elke zaterdag en zondag geopend, plus de volledige kerstvakantie van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari.