Nieuwe achtbaan Luna wordt opgebouwd in Liseberg

Dit jaar introduceerde Liseberg het nieuw themagebied Luna Park. In dat gebied kwamen al twee attracties met Turbo en Tempus, een Sidecar attractie en NebulaZ attractie. De blikvanger van dit gebied zal echter volgend jaar pas openen, de achtbaan Luna. Hiervan werden onlangs de eerste trackdelen opgebouwd.

 

Altijd leuk om te zien hoe een achtbaan opgebouwd wordt. Daarom deelde het Zweedse pretpark Liseberg ook de eerste bouwfoto’s van haar achtbaan Luna, die volgend jaar geopend zal worden. Deze achtbaan wordt de blikvanger van het Luna Park gebied dat het park bouwde om haar 100ste verjaardag te vieren.

 

De eerste trackdelen worden geplaatst

Eerste virtuele onride

De Family Boomerang-achtbaan Luna zal bij opening in de zomer van 2023 de hoogste en snelste in zijn soort in Europa zijn. De trein wordt achteruit omhoog getrokken en rijdt vervolgens aan 68 km/u over het 225 meter lange spoor tot aan de 33,5 meter hoge spike. De trein rijdt daarna achterwaarts terug, wat resulteert in een totale rijtijd van ongeveer een minuut. De rit kan je al beleven in onderstaande virtuele onride video.

 

Bron en foto’s: Liseberg, Vekoma