Intamin stelt nieuw attractie ontwerp Motion Tower voor

De Zwitserse fabrikant Intamin heeft een nieuwe variant van de vluchtsimulator voorgeteld met de Motion Tower. Bij deze versie hangt de bank waarop men plaatsneemt tussen twee toren, waardoor er heel wat nieuwe mogelijkheden ontstaan.

 

Tijdens de IAAPA Expo worden elke keer weer heel wat nieuwigheden voorgesteld. Ditmaal bracht Intamin een concept mee voor een nieuw soort vluchtsimulator, de Motion Tower. Intamin spreekt over het heruitvinden van het Flying Theatre.

Bij dit type attractie zitten de mensen op een bewegende bank, die voor een groot scherm geplaatst is en bewegingen maakt, waardoor men het gevoel krijgt van vliegen. De Motion Tower werkt op een andere manier als de Flying Theatres die we al kennen. Het platform waarop de mensen plaatsnemen is gemonteerd tussen twee 29 meter hoge torens en kan vrij bewegen. De gondel, die plaat biedt aan maximaal 80 personen, kan tot 15 graden worden gekanteld of kan zelfs een gevoel van vrije val genereren.

 

De gondel kan zowel omhoog en omlaag bewegen aan een snelheid van snelheid van 5 meter per seconde. Het platform kan eveneens voorover en achterover kantelen en zijwaarts kantelen. 4D-effecten – zoals wind, geuren of trillingen – en een ingebouwd geluidssysteem moeten zorgen voor een bijzonder meeslepend gevoel.

 

Bron en foto: Intamin