Sfeerverslag: Ravensburger Spieleland – 21 juli 2022

Ravensburger Spieleland, een pretpark gelegen in Duitsland, is een park dat volledig in het teken staat van de puzzels en gezelschapspellen die dit bedrijf op de markt brengt. Denk bijvoorbeeld maar aan het overbekende De Betoverde Doolhof, Muizenval en vele andere. Dit park kwam pas echt in ons vizier toen ze de achtbaan GraviTrax openden, daarom grepen we de kans om dit park te bezoeken nu we er een keertje in de buurt waren.

 

Omstreeks openingstijd arriveerde ik samen met Themeparkfreak Tristan aan de ingang van Ravensburger Spieleland. Stiekem wou ik dit park al lang een keertje bezoeken, maar de afstand en het ontbreken van een achtbaan deden me dit steeds uitstellen. Tot het park plots de achtbaan GraviTrax aankondigde en ik dit in onze trip kon verwerken. We kochten snel een kaartje aan de kassa, dat met 38,50€ toch best prijzig was. Het park gaf wel een positieve eerste indruk door de aankleding.

De eerste attracties die we op ons pad kruisten waren vooral voor de jongste bezoekers bedoeld, al zit er wel een vrijevaltoren bij.

De eerste attractie waar we vandaag in plaatsnamen was Käpt’n Blaubärs Abenteuerfahrt. Het stationsgebouw van deze bootvaart was alvast indrukwekkend. Je betreedt de bootje via een groot piratenschip. Onderweg kom je heel wat tafereeltjes tegen, waarvan enkele stiekem wel grappig waren.

Na het rustige boottochtje kwam ons hoofddoel van vandaag in beeld: GraviTrax. Deze achtbaan werd gebouwd door SBF Visa en heeft zowel normale spinning karretjes, alsook twee hamsterwiel karretjes. Dit zijn karretjes die rond de horizontale-as spinnen in plaats van rond de verticale-as waardoor de bezoekers meerdere keren per rit overkop gaan.

We kozen uiteraard meteen voor de Hamsterwiel karretjes tijdens on eerste ritje. Een gelijkaardige achtbaan deden Tristan en ik dit jaar al met Strohnado in Rasti-Land  en hoewel we die baan enorm leuk vonden waren we een beetje teleurgesteld in het feit dat we daar maar tweemaal een koprol maakten.

We moeten toegeven dat het exemplaar van Ravensburger Spieleland heel wat meer koprollen weggaf en opnieuw een unieke en vooral leuke ervaring gaf. Ons tweede ritje deden we in een spinning karretje en tja, dat is eigenlijk niet zo verschillend van eender welke Spinning Coaster van deze fabrikant.

Het park vanuit de hoogte bekijken deden we vanuit de uitkijktoren Aussichtsturm. Toen viel ons op dat dit park toch kleiner was dan ik me had voorgesteld. We konden in deze toren gelukkig ook genieten van de airco, want het was ondertussen al behoorlijk warm geworden.

We besloten ook de 4D cinema een bezoekje te brengen. Een nadeel aan dit park is dat sommige attracties met een beurtrol draairol draaien en we hier toch wel even stonden te wachten. In deze 4D-Action-Kino, zoals het park deze noemt, kregen we de 4D film Peter pan voorgeschoteld, die nog best vermakelijk was.

De volgende attractie die we absoluut gedaan moesten hebben was de Rapid River Billy Bibers Alpin-Rafting. Hier hanteerde het park een vreemde manier van werken. Hoewel dit voor ons wel een van de hoofdattracties leek, opent het park deze op weekdagen pas om 14u. Op een hete dag als dit was dat nog minder begrijpelijk, maar gelukkig moesten we niet al te lang wachten, aangezien het toevallig ook bijna 14u was.

Bij deze Rapid neem je plaats in ronde bootjes die via een vaargeul naar een lift geleid worden. Daarna ga je verticaal omhoog en ga je van een glijbaan af, wat en grote splash maakte. Naar het einde van de rit toe wordt je ook nog opgeslokte door een grote draaikolk. Een meer dan leuke Rapid River vonden we dit, die op deze warme dag toch voor wat verfrissing zorgde.

Onze laatste attractie van onze dag in dit park werd BRIO Metro, een Bobkart attractie, gebouwd door Wiegand. Dit type attracties vinden we altijd weer even leuk en dit exemplaar had nog een redelijke snelheid.

En zo kwam er een einde aan ons bezoek. Dit park liet een verdeelde indruk achter. De aankleding van de attracties zorgt dat je in de wereld van de spellen en puzzels komt, maar de meeste attracties waren wij niet de geschikte doelgroep voor. Wie zonder kinderen dit park bezoekt zal dus niet zo heel veel attracties aandoen. De toegangsprijs vonden we voor volwassenen dan ook eerder aan de hoge kant. Ook minder positief waren we over de werking bij sommige attracties die in wisselschema draaiden of pas in de namiddag openden. Toch was ons eindgevoel wel overwegend positief en hopen we dat het park blijft uitbreiden en stiekem hopen we dat ze dit doen met een extra achtbaan.