Plopsa trekt bouwvergunning Plopsaqua Mechelen in

De Plopsa-group heeft beslist om de bouwvergunning voor het nieuwe waterpark in Mechelen in te trekken. De pretparkengroep wil de aanvraag aanpassen en daarbij rekening houden met de opmerkingen van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM). Ook de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC) adviseerde al 2 keer negatief over het project. De bouw van Plopsaqua Mechelen zal dus wat vertraging oplopen, al zal het zeker gebouwd worden volgens Plopsa.

 

De bouwvergunning voor het nieuwe waterpark van Plopsa in Mechelen is terug ingetrokken. Dat heeft de Plopsa-group zelf beslist nadat het al 2 keer een negatief advies kreeg van de POVC. Dat advies kwam er na bezwaren in verband met brandveiligheid, toegankelijkheid voor mensen met een beperking en het verdwijnen van een stuk natuur. Er zullen namelijk enkele bomen sneuvelen in het Zennebeemdenbos. Een lokale milieuvereniging voert al enkele maanden protest tegen de plannen van het toekomstige waterpark. Zo zijn er al 140 bezwaarschriften ingediend onder andere door Natuurpunt, Greenpeace en Bos+. Desondanks alle problemen wil Plopsa toch doorgaan met de bouw van het nieuwe waterpark. Er zal dus een nieuwe bouwvergunning worden aangevraagd worden waarin Plopsa rekening houdt met de opmerkingen van de VMM.

Plopsaqua Mechelen moet het grootste waterpark van België worden. Er komt een spectaculaire glijbaantoren, een golfslagbad met een gigantisch regengordijn, een heleboel speeltuigen en een Wild River. Het bad zal daarnaast ook functioneren als stedelijk zwembad, een concept dat Plopsa al eerder heeft gedaan met Plopsaqua De Panne & Plopsaqua Hannuit-Landen. Daarbij wordt rekening gehouden met scholen maar ook met clubs die willen waterpolo spelen of duiklessen geven. Het project zal zo’n 50 miljoen euro kosten.

 

bron: VRT, Looopings, HLN

Foto’s: Plopsa Group