D23 parks overzicht Parijs

Het weekend van 9 tot 11 september was het weer tijd voor de D23 Expo. Deze expo is het grootste Disney fan event ter wereld en wordt om de 2 jaar georganiseerd. Hier komen steeds een hele hoop aankondigingen van de films van zowel de Disney, Pixar, Star Wars en Marvel. Naast de sneak peaks van aankomende films & series, is er ook telkens het Disney Parks panel en hieruit kwamen weer heel wat nieuwtjes voor de Disneyparken wereldwijd.

 

Parijs

Wij beginnen in Parijs. Het Franse Disneyresort ligt voor ons allen het dichtste bij en zal voor velen het interessantst zijn. Echter is dit event vooral een Amerikaans event en worden de buitenlandse parken wel vermeld, maar de aankondigingen zijn meestal kleiner en in mindere mate.  

 

30ste verjaardag

De einddatum van de 30ste verjaardag is aangekondigd. De festiviteiten zullen doorlopen tot 30 september 2023.

 

Nieuwe show: “Pixar: We belong together”

De eerste aankondiging die we kregen, was deze van een nieuwe show voor het Studio Theater. Voormalig werd dit theater gebruikt door de show “Animagique”, maar deze werd enkele jaren geleden compleet verbouwd voor een Marvel show. Nu lijkt dit theater dus opnieuw een nieuwe invulling te krijgen en dit keer staan de wezentjes uit het Pixar universum in de spotlights! Deze show zal deel uitmaken van de grote finale van de 30ste verjaardag van ons resort!

 

Arendelle

Ook het Frozen gebied kreeg een update voor de Walt Disney Studios. Dit uitbreidingsgebied staat momenteel nog steeds gepland met een opening in 2023.

 

Lakeside district

Om het nieuwe “Frozen”-gebied te verbinden met de rest van het park komt er een splinternieuwe laan welke zal worden aangevuld met tuinen & een nieuw gebied langs het meer. In dit gebied komt dan ook een nieuwe attractie in het thema van de film “Tangled”.

 

Disneyland Hotel

Momenteel is het Disneyland hotel betrokken in een grootschalige renovatie. Iedere kamer en alle gemeenschappelijke ruimtes worden aangepakt en krijgen een nieuw thema. Ze halen de inspiratie uit klassiekers zoals “Cinderella”, “Sleeping Beauty”, “Tangled” en vele andere klassiekers. Zo ook “Frozen” en hiervan deelde men een stuk concept art.