Uitgelicht: Fluch Des Kraken – Freizeit-Land Geiselwind

Een van de klassiekers van Vekoma is de Boomerang-achtbaan, waarvan Freizeit-Land Geiselwind ook een exemplaar in huis heeft. Deze attractie werd geopend in 2000 en ging jarenlang door het leven als Boomerang, tot dit in 2022 wijzigde naar Fluch Des Kraken.

 

 

 

Fluch Des Kraken is een achtbaan van het type Boomerang Coaster, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze compacte achtbaan weet een best intense rit weg te geven die je zowel voor- als achterwaarts aflegt.

Deze achtbaan heeft een hoogte van 35,5 meter en een lengte van 285 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 75,6 km/u. Een ritje op de baan duurt 1,48 minuten waarbij je drie inversies beleeft, een Cobra Roll en een looping. Deze elementen ervaar je uiteraard tweemaal, waardoor je zes keer overkop gaat.