Nederlandse exploitant heeft nieuwe achtbaan gekocht

De Nederlandse exploitant Jordy Bakker heeft een nieuwe achtbaan gekocht. Het gaat om een rollercoaster met een ovale lay-out. De aandrijving gebeurt door middel van een lichte bandenlancering. De rollercoaster heeft de naam Jumanji gekregen.

 

Jordy Bakker is een Nederlandse exploitant die al jaren rondreist op het kermiscircuit in verschillende Oost-Europese landen. Dit jaar kocht de exploitant verschillende nieuwe attracties aan waaronder een achtbaan met de unieke naam Jumanji. Het gaat om een familieachtbaan met een ovale lay-out. Jumanji raakt op snelheid door middel van een lichte bandenlancering en bij het doorkomen van het station zijn er rookeffecten geïnstalleerd. De rollercoaster maakt verscheidene toertjes met de passagiers.

Wie de achtbaan graag wil uitproberen zal er toch even moeten voor rijden. Dit komt omdat Bakker bijna nooit in Nederland terug te vinden. De hoofdzetel van zijn bedrijf is wel gevestigd in Amsterdam, maar de rollercoaster reist rond met Slovaakse nummerplaten en momenteel heeft Jumanji enkel nog maar in Slovenië rondgereisd.

Zo maakte Jumanji haar debuut tijdens de Mega Lunapark in de Sloveense hoofdstad Ljubljana van 29 april tot en met 29 mei 2022 en momenteel is deze terug te vinden op de Terme Catez kermis in Brežice, vlak bij de Kroatische grens en niet ver van Zagreb. De rollercoaster blijft daar nog tot het einde van de zomer.

Bronnen: Jordy Bakker, Xander van Merkesteijn

Foto’s: Coaster-Count (Tilen Burnik & Thomas Ryba)