Sfeerverslag: Rasti-Land – 2 juni 2022

Rasti-Land is een pretpark gelegen in het Duitse Salzhemmendorf en stond al een tijdje op het verlanglijstje van Themeparkfreak Bob. Nu het park dit jaar haar nieuwe achtbaan Strohnado opende en Bob samen met Tristan naar Denemarken trok, werd het tijd om hier een tussenhalte in te lassen. Op 2 juni was het zo ver, hoe ons bezoek verliep leest u hieronder.

 

Om op de parking van het park te rijden moesten we door een klein tunneltje, wat ons deed twijfelen of we wel juist waren. Gelukkig beek dat wel het geval te zijn. Tot aan de echte ingang moesten we nog een stukje wandelen, maar eindelijk waren we er.

Onze dag begonnen we op een soort schommelattractie die de naam Kraawummm draagt. Deze nieuwigheid is één van de slechts twee bestaande exemplaren die gebouwd werden door SBF Visa. Meer dan op een neer schommelen deed deze niet, maar voor de jonge bezoekers is dit zeker best leuk.

SBF Visa bouwde ook de eerste achtbaan en meteen ook de attractie die ons deed beslissen dit park op de planning te zetten, Strohnado. Dit is een achtbaan bestaande uit een simpele acht-vorm, maar vooral het treintje maakt deze speciaal. Het treintje heeft namelijk de gewone draaiende karretjes die SBF op haar spinning coasters gebruikt, maar ook een bakje in de vorm van een hamsterwiel, waarin je ook overkop gaat. Best een leuke ervaring, maar jammer genoeg maakt het wiel maar 1 koprol per rondje.

Onze volgende achtbaan werd de roze Vekoma-achtbaan die de simpele naam Achterbahn draagt. Aangezien het rustig was in het park vroeg de operator na elk ritje of we nog een keertje wilden en zo maakten we tot zes ritjes na elkaar. Best een leuk familiebaantje.

We wandelden hierna verder naar de Wiegand Bobkart attractie Blizzard, die zoals de naam al doet vermoeden een sneeuwthema meekreeg. Hier neem je plaats in een Bobkart waarbij je zelf de gashendel in handen hebt. Best nog een pittig baantje en enorm leuk.

Iets dat we bij mooi weer nooit overslaan zijn waterattracties, met Wildwasserbahn heeft dit park een log flume in huis. Je vaart hierbij met een bootje langsheen het groen en maakt tweemaal een drop, niet enorm nat, maar altijd wel spannend.

Als volgende attractie waren de go-karts aan de beurt, waarbij je zelf een go-kart doorheen het circuit bestuurt.

Ook namen we plaats in de Afrika Foto Safari. Bij dit rondritje neem je plaats in een jeep, waarin je met een camera foto’s moet nemen van de dieren. Je mikt op de lichtjes, maar veel reactie komt er jammer genoeg niet. Soms een geluidje, soms een beetje beweging, maar helaas geen soort puntensysteem. Leuk concept, maar toch een gemiste kans om het niet interactiever te maken.

Dat het park ooit tegen zijn parkgrenzen aanzat lijken we te kunnen afleiden uit het feit dat ze een dinosaurusgebied bouwden aan de overkant van de oprijlaan, die je kan bereiken via een brug. Dit gebied is meteen het meest sfeervolle van het park. Hier namen we plaats in de Hafema rapid river Rafting-Bahn. Een zeer amusante attractie die je doet denken aan El Rio in Bobbejaanland en ook een draaikolk bevat waarin je opgeslokt wordt en een watergordijn zoals die van Bobbejaanland ooit ook had, maar hier nog wel werkt. We moeten ook toegeven dat er veel meer golven waren tijdens het parcours, waardoor dit ook een betere versie van El Rio is.

Nog een achtbaan die we moesten aanvinken op onze coasterteller was de kinderachtbaan Holta Di Polta, gelegen in een gebied vormgegeven als een jaarmarkt/kermis, een zeer gezellig stukje van het park.

Als afsluiter reden we nog een rondje mee op de Monorail Einschienenbahn. Niet meteen de meest opwindende attractie uiteraard, maar wel even lekker relaxen.

Rasti-Land vonden we een zeer leuk parkje, dat met haar nieuwe toevoegingen lijkt in te zetten op vernieuwing. Toch misten we in het park wel wat sfeer, die makkelijk kan toegevoegd worden door enerzijds muziek en anderzijds aankleding, zoals ze bewezen te kunnen bij het dinosaurusgebied. Strohnado is zeker een must do als je een keertje in de buurt bent, niet meteen een doldwaze rit, maar zeker een unieke ervaring.