Inheemse dier- en plantensoorten staan centraal in Koninklijke Burgers’ Zoo tijdens het pinksterweekend. Op 4, 5 en 6 juni organiseert het Arnhemse dierenpark in samenwerking met diverse natuurorganisaties dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur allerlei activiteiten rond dit thema op drie verschillende locaties in het park. Het complete aanbod aan lezingen, rondleidingen en gezinsactiviteiten plus de inschrijfmogelijkheden is te vinden op burgerszoo.nl/buurnatuur.
Over de bloemetjes en de bijtjes
Arnhem is in 2022 uitgeroepen tot Bijvriendelijkste Gemeente van Nederland. Natuurorganisatie Arnhem Zoemt heeft zich hier met hart en ziel voor ingespannen en vertelt tijdens het pinksterweekend over de belangrijke rol en de natuurlijke behoeftes van wilde bijen, terwijl de Nederlandse Bijenhoudersvereniging bezoekers juist weer alles kan uitleggen over het houden van honingbijen. IVN-KNNV zorgt dat de gasten niets missen over de inheemse flora en fauna die Burgers’ Zoo rijk is.
De rijkdom aan wilde dieren
Natuur(lijk) is er meer. Wildopvang Avolare uit Doorwerth informeert over de opvang en rehabilitatie van wilde dieren. De Veluwe kent een grote biodiversiteit. In het Arnhemse dierenpark komen diersoorten als oehoes, ijsvogels, vossen, marters en vleermuizen in het wild voor. Bezoekers ontdekken bovendien tijdens BuurNatuur dat het krioelt van het leven in de grachten rondom de eilanden van de doodshoofdapen en de maki’s.
Lezingen, rondleidingen en gezinsactiviteiten
Op 4, 5 en 6 juni kunnen mensen dagelijks om 16.00 uur deelnemen aan een lezing over een bijzonder onderwerp uit de inheemse natuur. Op maandag 6 juni zijn er zelfs twee lezingen: ook om 13.00 uur staat er een op het programma. Laat u verrassen over de biodiversiteit op oefenterreinen van Defensie, het werk van een spiksplinternieuwe opvang voor wilde dieren, de fascinerende wereld van de wilde bij of de vogelrijkdom in Arnhem en omgeving. Voor lezingen moeten vooraf plaatsen worden gereserveerd in verband met de zaalcapaciteit: dit kan enkel online op de actiepagina burgerszoo.nl/buurnatuur.