Tonnerre 2 Zeus opende in Parc Astérix

Eerder dit seizoen opende Parc Astérix haar vernieuwde houten achtbaan Tonnerre 2 Zeus. Dit houten gevaarte rijdt hier al sinds 1997 haar rondjes en was berucht om haar ruwheid. Die ruwheid werd aangepakt door de baan te laten retracken door de Gravity Group, die de lay-out deels wijzigde en nieuwe treintjes plaatste. Ondertussen duiken de onrides op en kunnen we al meegenieten van een ritje.

 

Met Tonnerre de Zeus haalde Parc Astérix in 1997 een houten achtbaan in huis van de Amerikaanse bouwer Custom Coasters International. Doorheen de jaren werd de rit ruwer, waardoor men de keuze maakte de baan volledig onder handen te laten nemen door de Gravity Group. Dit Amerikaanse bedrijf paste grote delen van de lay-out aan en verving nagenoeg alle track van de baan.

Een andere grote verandering was de komst van twee nieuwe treintjes, waarvan de achterste gondel omgekeerd staat, waardoor je –voor een meerprijs- een ritje achterwaarts kan beleven. Tonnerre 2 Zeus heeft een lengte van 1.232,6 meter en een hoogte van 29,9 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid bereikt van 83,7 km/u.

Wie een ritje wil maken op deze achtbaan moet tenminste 130 cm groot zijn en begeleid worden. Om alleen in te stappen moet men 140 cm groot zijn.

 

Onride fronseat

 

Onride Backseat

 

Bron: Parc Astérix, RCDB

Foto: Vincenfr – Wikimedia