Fotoalbum: Feria de Abril de Sevilla – mei 2022

Feria de Abril is een van de grootste volksfeesten ter wereld. Het feest wordt ieder voorjaar gehouden in de Spaanse stad Sevilla en trekt maar liefst 5 miljoen bezoekers op een week tijd. Vrijdag is de drukste dag met 850.000 bezoekers. De Spanjaarden komen in traditionele klederdracht naar het festijn waaronder meer dan 1000 dans- en dranktenten terug te vinden. Naast de gigantische kermis zijn hier ook parades terug te vinden met paard en kar, stierengevechten en dansfeesten die tot in de late uurtjes doorgaan.

Dit jaar liep de Feria de Abril van 1 mei tot 7 mei, maar de kermis zelf werd verlengd van 28 april tot en met 8 mei. Maar liefst 12 rollercoasters waren present met pronkstukken zoals de Inverted Coaster Ala Delta en de watercoaster Selva Encantada. Verder waren er 3 spinning wilde muizen present waarbij je als bezoeker extra special effecten kon kiezen. De lijst aan thrill rides is niet bij te houden maar ook traditionele attracties zoals het reuzenrad zijn hier extra spectaculair. Het gigantische rad draaide maar liefst 3 toeren per minuut wat ongelooflijk snel is.