Twee broers lanceren “virtual experience à volonté”

De laatste jaren verschijnen er steeds meer virtual reality toepassingen, vooral in de gaming sector. Helaas hangt daar vaak nog een stevig prijskaartje aan vast. Daar willen de twee broers Jean Louis en Frédéric Verbaert iets aan doen. Hun missie: virtual reality laagdrempeliger maken zodat het toegankelijk wordt voor een breder publiek. Dit doen ze met “Virtual experience à volonté” in Virtual Park, het grootste VR park van Europa in Moeskroen (vlakbij Kortrijk).

 

Virtual Reality (VR) is een techniek waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Door een speciale VR-bril op te zetten bevind je je plots in een zogenaamde “virtuele wereld”. Een wereld die gegenereerd wordt door computertechniek ook wel metaverse genoemd.

Jean Louis: “In een normaal pretpark betaal je toch ook niet bij per attractie?!”

Als je vandaag een VR avontuur wilt beleven dan betaal je meestal een tarief per attractie. Hierdoor betaal je eigenlijk al snel €1 per minuut voor een VR spel. Dit vonden Jean Louis en Frédéric absurd. In een normaal pretpark betaal je toch ook niet bij per attractie. Waarom zou je het wel doen voor VR?

Hierdoor besloten Jean Louis en Frédéric om onder het motto “virtual experience à volonté” bezoekers de hele dag toegang te geven tot hun VR attracties in Moeskroen. Volwassenen betalen €38, kinderen €19 en begeleiders mogen gratis binnen. “Maak zelf maar de berekening hoeveel dit per minuut kost” zegt Frédéric.

Frédéric: “We willen niet alleen de financiële drempel verlagen. We werken ook aan de beleving voor VR beginners en experts”

Virtual Park wilt niet alleen het verschil maken op gebied van prijs, maar ook op gebied van beleving. Daarom heeft het zijn attracties onderverdeeld in drie missies, afhankelijk van de VR ervaring van de bezoeker. “Discovery Mission” voor je eerste VR ervaring, “Mission family and friends” voor gezinnen en kinderen en “Mission save the world” voor de meer ervaren VR belever. Bij elke missie hoort ook de aangepaste begeleiding. En ben je klaar met je eerste missie? Dan kan je dezelfde dag nog op naar de volgende. Ook dit gebeurt weerom om virtual reality toegankelijk te maken voor een breder publiek.

 

NIEUW IN VIRTUAL PARK

Ontdek de VR Temple.

De nieuwe attractie van Virtual Park en uniek in Europa!

Bij deze nieuwe attractie ontwaak je in een oude Egyptische tempel. En je hebt meteen door dat je hier niet wilt blijven. Zoek zo snel mogelijk de uitgang, terwijl je de pijlen ontwijkt van de geesten waarvan je de rust verstoord hebt. Geraak je tot aan de uitgang? Dan ben jij de held van de tempel.

De VR Temple is uniek in Europa en werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met de Canadese partner Phenomena.