Nieuwe praalwagens voor parade in Parc Astérix

Op 9 april 2022 opent Parc Astérix weer de deuren voor een spetterend jaar! De bezoekers beleven er samen met familie en vrienden nieuwe sensationele ervaringen dankzij de 47 attracties en shows. Zo doet de vernieuwde Tonnerre 2 Zeus het vanaf dit voorjaar (datum nog te bevestigen) ongetwijfeld weer donderen in het park, terwijl Astérix, Obelix, Cleopatra, Caesar en de dorpelingen alvast staan te popelen om kennis te maken met hun gasten tijdens het nieuwe Défilé Gaulois.

 

Een nieuw Défilé Gaulois met drie praalwagens maakt het bezoek aan Parc Astérix compleet: de indrukwekkende praalwagen van Julius Caesar, begeleid door Romeinse soldaten in schildpadformatie, de imposante praalwagen van Cleopatra en die van de dappere Galliërs. Ook de bezoekers kunnen aan dit onvergetelijke avontuur deelnemen en in de huid kruipen van een bewoner van het Oude Rome of Egypte.

 

 

Uiteraard mag ook de grote terugkeer van Main Basse sur la Joconde, een spannende show vol stunts, acrobatie en humor, niet op het programma ontbreken.

 

Een uniek verblijf in een van de drie hotels

Een verblijf in een van de drie hotels van het park dompelt de bezoekers helemaal onder in de wondere wereld van Parc Astérix. Na een dag boordevol spanning en sensatie gaat het avontuur verder in de themahotels van het park, goed voor 450 kamers te midden van het natuurgebied l’Oise – Pays de France.

Viersterrenhotel Les Quais de Lutèce telt verschillende gebouwen die zijn opgetrokken in middeleeuwse stijl die een pittoresk uitzicht bieden op de Seine. Het werd in 2020 uitgeroepen tot beste themahotel ter wereld en mocht sinds haar opening al meer dan 100.000 bezoekers verwelkomen (Capaciteit: 150 kamers).

Driesterrenhotel La Cité Suspendue wordt omringd door groen en verwelkomt de gasten in een verborgen Keltisch dorp. Deze oase van rust bestaat uit drie kleine dorpen: het pottenbakkersdorp, het artiestendorp en het druïdendorp. (Capaciteit: 150 kamers)

Driesterrenhotel Les Trois Hiboux biedt haar gasten een authentiek en gezellig verblijf aan, te midden van het woud. Aan de grote centrale haard kunnen de bezoekers hun hartje ophalen na een avontuurlijke dag in het park.

 

Openingsuren en tarieven:

  • Openingsuren van het park: van 10.00 tot 19.00 uur (raadpleeg de kalender op http://parcasterix.fr)
  • Ticket voor een datum naar keuze: volwassenen (vanaf 12 jaar): € 55 – kinderen van 3 tot 12 jaar: € 47 – zie aanbod op http://parcasterix.fr
  • Ticket voor een specifieke datum: volwassenen (vanaf 12 jaar): € 47 – kinderen van 3 tot 12 jaar: € 45 – zie aanbod op http://parcasterix.fr
  • Groepstarieven: € 45 voor 5 tot 9 tickets, en € 43 voor 10 tot 15 tickets
  • Filotomatix-fastpass: bekijk het hele gamma op http://parcasterix.fr

 

 

*De attractie La Trace du Hourra zal tijdens de paasvakantie uitzonderlijk gesloten zijn.