Blackpool Pleasure Beach vraagt extra geld voor ritje op spinning seat bij Icon

De gelanceerde achtbaan Icon uit het Britse pretpark Blackpool Pleasure Beach zal binnenkort een speciale nieuwe toevoeging openen met Ensō. Op een van de treintjes wordt momenteel een karretje geplaatst dat kan spinnen tijdens de rit. Wie dit wilt uitproberen zal wel even in de buidel moeten tasten, want plaatsnemen hierin zal 15 pond kosten, oftewel zo’n 18 euro.

 

De allereerste -en tot op heden enige- multi-launch coaster van Engeland zal binnenkort nog een extra unieke beleving aanbieden. Momenteel wordt het laatste karretje van een van de treinen vervangen door een karretje dat kan draaien. Hierdoor kunnen twee personen per rit een unieke ervaring beleven. Deze beleving zal Ensō heten.

 

 

Nieuwe beleving tegen extra prijs

Wie Ensō wil beleven zal hiervoor zijn portemonnee moeten bovenhalen. Een enkele rit in de draaiende stoeltjes zal 15 pond kosten. Dat komt overeen met zo’n 18 euro. Voor dat geld moet je niet meer in de reguliere rij gaan aanschuiven, maar in een zogenaamde virtuele rij. Deze virtuele rij zal dezelfde wachttijd bedragen als de reguliere rij, maar met het voordeel dat je ondertussen andere dingen kan doen.

Je kan ook sneller instappen, maar dan moet je namelijk opteren voor een VIP-ticket. Zo’n ticket kost je 25 pond, oftewel ongeveer 30 euro. Het kost je wel meer, maar op deze manier zal de wachttijd ongeveer met 90% verkort worden.

Wie al een VIP Speedy Pass heeft op het park kan Ensō voor 15 pond laten toevoegen.

 

Icon

Icon werd geopend op 25 mei 2018 en werd gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het is een custom multi-launch coaster die zichzelf en verschillende andere attracties meermaals kruist. De achtbaan is 27 meter hoog en 1.143 meter lang. Tijdens de rit wordt er een snelheid bereikt van 85 km/u. In het parcours is één inversie verwerkt en een gebankte bocht van 120°.

 

Bron en foto: Blackpool Pleasure Beach