Alle verwijzingen naar Nord Stream 2 in Europa-Park weg

Europa-Park heeft alle verwijzingen naar de Russische gasleiding Nord Stream 2 verwijderd. Het park reageert daarmee op de Russische inval in Oekraïne. De lanceerachtbaan Blue Fire werd de afgelopen twee jaren gesponsord door Nord Stream.

 

Blue Fire, de lanceerachtbaan van Europa-Park, werd de afgelopen jaren gesponsord door Nord Stream 2. Nord Stream 2 is een controversiële gasleiding die via de Oostzee van Rusland richting Duitsland loopt. Duitsland heeft de ingebruikname van deze leiding opgeschort als sanctie tegen Rusland voor het starten van een oorlog tegen Oekraïne. Europa-Park heeft daarop beslist om alle verwijzingen naar deze gasleiding te verwijderen en de samenwerking per direct stop te zetten.

Daardoor heeft het park de achtbaan ook deels van naam veranderd. Vroeger heette de achtbaan Blue Fire powered by Nord Stream 2. De naam is nu Blue Fire Megacoaster. Ook op de website zijn alle verwijzingen weg. Zo is het logo aangepast en wordt er in de wachtrij van Blue Fire geen film over de gasleiding meer vertoond.

 

Tenslotte heeft Europa-Park ook de Russische vlag verwijderd die aan de ingang van het park hing.

 

 

Bron: Looopings

Foto: Europa-Park & TPF