Uitgelicht: Insider – Wiener Prater

In 2013 werd opnieuw een Spinning Coaster geopend in het Oostenrijkse Wiener Prater. Deze achtbaan werd indoor gebouwd en heeft een Wild Mouse lay-out. De baan was echter niet nieuw, maar werd tweedehands gekocht bij een Japans pretpark.

 

 

Insider is een indoor Spinning Coaster gebouwd door het Duitse bedrijf Maurer Rides. De baan werd overgekocht van het Japanse pretpark Tokyo Dome City waar ze in 2000 geopend werd als Spinning Coaster Maihime. In 2011 sloot de baan in dat park en begon ze aan haar reis naar Oostenrijk.

Deze baan heeft een hoogte van 11,1 meter en een lengte van 300 meter. De karretjes, die plaats bieden aan vier personen rijden aan 36 km/u over deze baan, die een Wild Mouse lay-out heeft.

Wie een ritje maakt komt als het ware in een discotheek terecht met luide muziek en felle lichten en lasers.