Nieuwe achtbaan Hellendoorn gaat RidderStrijd heten

Avonturenpark Hellendoorn opent dit seizoen haar vierde achtbaan en ze krijgt de naam RidderStrijd. De naam werd onthuld in de making-off serie op het Youtube-kanaal van het Nederlandse pretpark, waar je de bouw van de nieuwe achtbaan van dichtbij kan volgen. We kunnen ook al zien dat het hoogste punt van de attractie overeind staat.

 

De nieuwe -en ondertussen ook vierde- achtbaan van Avonturenpark Hellendoorn zal RidderStrijd heten. De aankondiging kwam er via het YouTube-kanaal van het park. In de derde aflevering zien we dat de bouw van de achtbaan al vergevorderd is. Ook het logo van de achtbaan werd bekendgemaakt. Dit stelt een schild voor, met daarop een ridder en een draak.

 

 

In een eerdere aflevering werd het achtergrondverhaal bekendgemaakt. RidderStrijd gaat namelijk over vier ridders die de boze draak Balagos verslagen hebben. De strijd tegen de draak werd gevoerd met behulp van luchtstrijdwagens op een houten constructie. De achtbaan richt zich op families en het zal een wilde muis achtbaan met spinnende karretjes zijn. Achtbaanfans zullen deze achtbaan voornamelijk herkennen vanop de kermis. De achtbaan is van Franse makelij, want ze komt uit de stallen van Reverchon. De volgende stap wordt nu het afwerken van de achtbaan, de bouw van het stationsgebouw en het aanleggen van een dorpsplein waar je de ingang van de achtbaan zal vinden. In de derde aflevering werd alvast een nieuw ontwerp getoond van het stationsgebouw dat bezoekers dit voorjaar zal meenemen in een strijd tussen ridders en draken.

 

Bron: Avonturenpark Hellendoorn

Foto: Video – Avonturenpark Hellendoorn