Kings Island voert grote aanpassingen uit bij houten achtbaan The Beast

De houten achtbaan The Beast, welke opende in 1979 in het Amerikaanse pretpark Kings Island, ondergaat momenteel een grote aanpassing. Het park laat namelijk werkzaamheden uitvoeren aan de first drop van de achtbaan, waarbij deze volledig opnieuw opgebouwd wordt.

 

In het Amerikaanse Kings Island is The Gravity Group momenteel bezig met werkzaamheden aan de klassieke houten achtbaan The Beast. Om en bij de 600 meter aan track wordt volledig vervangen door nieuwe, maar de werken gaan verder dan een normale retracking. De grootste verandering zal plaatsvinden bij de first drop, deze wordt veel steiler gemaakt. De steilheid van deze drop verandert van 45 graden naar 53 graden. Echter is dit niet om meer snelheid te behalen of een spectaculairdere rit te bekomen, nee, dit gebeurt omdat ook de track in de helix-tunnel vervangen wordt alsook de bocht en hellingsgraad van de track. Zo zal het treintje lager in de tunnel komen.

 

The Beast

The Beast is een legendarische houten achtbaan in het Amerikaanse pretpark Kings Island gebouwd in 1979 door Charlie Dinn. Bij opening was dit de langste en snelste houten achtbaan ter wereld, ze had tevens de diepste drop. Na 42 jaar behoudt de baan nog steeds de titel langste houten achtbaan in de wereld met een lengte van 2243 meter. The Beast bereikt een snelheid van 104,2 km/u en heeft een hoogte van 33,5 meter met een daling van 43 meter die bereikt wordt in tunnels onder de grond. Een ritje op The Beast duurt maar liefst 4 minuten en 10 seconden. De achtbaan heeft 2 lifthills, 3 tunnels en kostte 4 miljoen dollar.

 

Bron en foto’s: Kings Island