Fotoalbum: Cinecittà World – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Cinecittà World is een jong pretpark dat haar deuren opende op 24 juli 2014. Het volledig park staat in teken van films en een aantal attracties hebben dan ook grote decors gekregen. Voor rollercoasterfans zijn er 2 achtbanen terug te vinden in het park. De spectaculairste is Altair, een looping coaster van Intamin waarbij je 10 keer overkop gaat. De andere achtbaan is Inferno, een Multidimensional Coaster met Vertical Track Drop element die eveneens door Intamin gebouwd werd. Verder is er ook nog een SuperSplash gebouwd door Mack Rides die ook door sommige fans als een achtbaan aanschouwd wordt. Andere attracties in het park zijn onder andere de theekopjes, vrijevaltoren, spookhuis, botsauto’s, vliegend theater, rondritje en simulator.