Wens komt uit: negenjarige is voor één dag de baas van Slagharen

Directeur zijn voor één dag. Dat was de wens van Mees Nijhof uit Twist. Zaterdag 18 september was het zover en had Attractie- & Vakantiepark Slagharen voor even een nieuwe directeur. Mees heeft grote plannen voor Slagharen, zoals een nieuwe familieattractie en zelfs een heel nieuw themagebied. Vanaf 9 oktober is de tweede editie van Western Wish Fall in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. De wensboom prijkt ook dan weer op het Fonteinplein en iedereen mag een wens doen.

 

Zwaaien met Randy & Rosie

De negenjarige Mees meldde zich aan de poort van het attractiepark om één dag lang de taken van directeur Dave Storm over te nemen. Voordat Mees aan zijn dagje directeurschap kon beginnen, moest er eerst een contract worden ondertekend. Zijn salaris? Een onbetaalbare dag. Vol enthousiasme startte de junior directeur vervolgens met zijn werkzaamheden: een kort overleg met alle parkmanagers en het begroeten van de bezoekers vanaf het balkon van het entreegebouw. “Het zwaaien naar de gasten was heel leuk”, glimlacht Mees tijdens zijn eerste werkpauze. “Zo’n ervaring maak je nooit meer mee!”

 

Goedgekeurd!

Op het programma staan zaken die ieder kind graag zou willen vervullen: het testen van attracties en de lekkernijen die in Slagharen te koop zijn. Gold Rush moet de eerste bestemming worden, besluit Mees. Met twee ritjes op de achterste rij – “Want  daar ga je het hoogst en het hardst” – wordt de achtbaan op de proef gesteld. Na afloop loopt hij nog even naar zijn medewerkers. “Goedgekeurd!”, roept hij tegen hen, en hij steekt zijn duim omhoog.

 

Red Bandit City

Na al die ervaringen in het pretpark is het tijd voor een goed overleg met Dave Storm, want de kleine directeur heeft allerlei tips en aanbevelingen. Hij tovert een lijst vol kritische en creatieve ideeën tevoorschijn. Achter de Main Street is nog een stuk bosrijk terrein beschikbaar, daar ziet Mees liefst een heel nieuw themagebied verrijzen. Hij heeft ook al een naam bedacht: Red Bandit City, genoemd naar de boeven die in het park altijd op zoek zijn naar goud. “Red Bandit City is helemaal op de kop gezet door de schurken”, legt Mees uit. “In de saloon hebben de Red Bandits hun sporen achtergelaten, met omgekeerde kamers, gekke trappen, glijbanen en dolgedraaide deuren.” Dave Storm luistert met aandacht en bewondering naar alle plannen van Mees. Hij belooft ze goed in zijn oren te knopen.

 

Kinderdirecteur

Aan het eind van de dag loopt het contract van Mees Nijhof als directeur van Slagharen af. Hij gaat naar huis met een prachtige mok met daarop zijn naam en functie, met een indrukwekkende oorkonde en met heel veel onvergetelijke herinneringen. “Ik ben nu geen directeur van het pretpark meer, maar ik kan altijd zeggen dat ik óóit directeur van Slagharen ben geweest”, zegt Mees met een grote lach op het gezicht.