Kolmården breidt kinderaanbod uit met nieuwe attractie Skalmans Flygskola

Als Kolmården in het voorjaar opent, staat er in Bamses World een geheel nieuwe attractie voor de allerkleinsten klaar – Skalmans Flygskola! De attractie neemt elke kleine dappere piloot mee op een vlucht van 60 cm boven de grond met 5,6 kilometer per uur. Verder wordt een horecapunt omgebouwd om beter in het thema te passen.

 

Volgend jaar zal het Zweedse Kolmården haar kindergebied Bamses Värld uitbreiden met de nieuwe attractie Skalmans Flygskola. De attractie neemt je mee in een uitvinding van uitvinder Skalman die een auto bouwde die naast rijden ook kan vliegen. Ook zullen de jonge bezoekers zich kunnen laten schminken en ander dingen ontdekken in Skalmans Verkstad. Ook een horecapunt zal een volledig nieuw thema krijgen. De themazone wordt hiermee 1.200 vierkante meter groter.

De attractie wordt gebouwd door het Italiaanse bedrijf Zamperla en is van het type Flying Tigers. Voor de aankleding en het ontwerp stond het Nederlandse bedrijf Jora Vision in. Een ritje maken met begeleiding kan al vanaf het kind zelfstandig kan staan. Zonder begeleiding mag men vanaf 90 centimeter plaatsnemen.

Bron en foto’s: Kolmården