Fotoalbums: Luna Park La Palmyre & Youpiland – juli 2021

Themeparkfreaks Jonathan, Jos en Lennert trokken er in juli op uit, naar het westen van Frankrijk om daar heel wat regionale parkjes te bezoeken. De trip had eigenlijk al in 2020 moeten plaatsvinden, maar werd met een jaar uitgesteld wegens de coronapandemie.

 

Luna Park La Palmyre was een pretpark dat al enige tijd op mijn verlanglijstje stond, vanwege de Schwarzkopf achtbaan die er staat. Vorig jaar had ik het park eindelijk kunnen bezoeken en toen had ik nooit kunnen vermoeden dat ik er dit jaar al meteen opnieuw zou staan. Daar zorgde een nieuwe achtbaan in het park en een gloednieuw naastgelegen pretpark voor.

 

Fotoalbum: Youpiland

Youpiland is een jong pretpark in Frankrijk dat in 2021 haar eerste achtbaan opende. Het gaat om een Big Apple achtbaan met de naam Brucomela, gebouwd door de nieuwe Turkse fabrikant Kılıç Lunapark. Deze achtbaan heeft een lengte van 138 meter en een hoogte van 4,5 meter. Naast de achtbaan zijn er voornamelijk springkastelen in het pretpark te vinden en sinds dit jaar ook een reuzenrad.

Fotoalbum: Luna Park La Palmyre

Luna Park La Palmyre is een typisch avondpretpark in Frankrijk. Het is enkel tijdens de avonden geopend in de zomermaanden. De belangrijkste attractie voor achtbaanfanaten is de Schwarzkopf Jet Star achtbaan die er staat. In 2019 en 2020 was hier ook een bijzonder unieke aangedreven loopingcoaster terug te vinden, maar deze stond dit jaar niet opgesteld. Verder was hier nog een wilde muis achtbaan en een Big Apple achtbaan aanwezig. Een deel van deze attracties reizen rond op de kermis, een ander deel van de attracties blijven hier heel het jaar staan zoals de Jet Star en boomstammetjes.