Fotoalbums: Clécy Gliss & Normandie Luge

Themeparkfreaks Jonathan, Jos en Lennert trokken er in juli op uit, naar het westen van Frankrijk om daar heel wat regionale parkjes te bezoeken. De trip had eigenlijk al in 2020 moeten plaatsvinden, maar werd met een jaar uitgesteld wegens de coronapandemie.

 

Tijdens onze trip doorheen het westen van Frankrijk bezochten we ook twee echte rodelbanen in Normandië. Het gaat om de Clézy Gliss en de Normandie Luge. De rodelbanen liggen tussen Festyland en Parc Ange Michel in en zijn dus perfect te combineren met een bezoek aan één van deze parken.

 

Fotoalbum: Clécy Gliss

De Clézy Gliss is gelegen in het Normandische dorp Clécy. Wanneer de rodelbaan precies werd gebouwd is onbekend. Wel staat vast dat deze ergens opende tussen 2006 en 2014. De rodelbaan is er eentje met een monorail en werd gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. De totale lengte bedraagt 650 meter, waardoor we over een bescheiden baan kunnen spreken. De rodelbaan bereik je via een weggetje met een hellingspercentage van 30%!

Fotoalbum: Normandie Luge

De Normandie Luge is gelegen aan het 19de-eeuws viaduct de la Souleuvre. Naast de rodelbaan kan je hier ook aan bungeejumping doen, met een deathride over de vallei vliegen, of via een lange slinger de diepte in slingeren. De rodelbaan zelf heeft de naam Luge en werd gebouwd in 2013 door de Duitse fabrikant Wiegand. Deze heeft een bescheiden lengte van 570 meter.