Technopolis zet deuren gratis open voor ATD Vierde Wereld

Voor een 90-tal kinderen en volwassenen die in armoede leven was het zaterdag een wel heel bijzondere dag. Via ATD Vierde Wereld werden ze namelijk op een volledig gratis bezoek aan Technopolis getrakteerd. Door hen gratis toegang te verlenen, zet Technopolis haar missie om iederéén te fascineren met wetenschap en technologie nogmaals kracht bij. “Onze missie is geen holle slogan. Iedereen maar dan ook iedereen heeft het recht om meer te weten te komen over wetenschap en om verborgen talenten te ontdekken.”, zo klinkt het bij Technopolis. Tijdens hun bezoek kreeg iedereen ook nog een gratis ijsje van het Ijsboerke.

 

Bij de zomervakantie hoort voor de meeste gezinnen ook een reeks uitstapjes. Helaas is dat lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kris Roels van ATD Vierde Wereld kwam enkele maanden geleden bij Technopolis aankloppen met de vraag of het een aantal leden van de Straatbibliotheek, een animatie rond lezen voor kinderen die moeilijk toegang hebben tot boeken, gratis toegang wilde verlenen. Technopolis aarzelde niet om een 90-tal volwassenen en kinderen op een bezoek te trakteren en zo haar missie om iedereen te fascineren met wetenschap en technologie kracht bij te zetten. Tijdens hun bezoek kreeg bovendien iedereen een gratis ijsje van het Ijsboerke.

Onze missie om iedereen te fascineren met wetenschap en technologie is geen holle slogan. Iedereen maar dan ook ie-de-reen heeft het recht om meer te weten te komen over wetenschap en om verborgen talenten te ontdekken. Die boodschap zetten we vandaag kracht bij door gratis toegang te geven aan een 90-tal mensen voor wie een bezoek aan Technopolis financieel niet mogelijk is. Het is niet de eerste keer en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn dat we in de bres springen voor kansarme gezinnen en jongeren.  – Ester Blockx, Marketing & Sales Director Technopolis

Wie in financieel moeilijke omstandigheden leeft, kan op verschillende manieren voordelig naar Technopolis. Zo kan iedereen in Vlaanderen met een UiTPAS met kansentarief Technopolis aan 80% korting bezoeken. Via Steunpunt Vakantieparticipatie kunnen ze dan weer tickets aan bijna een derde van de prijs kopen: voor volwassenen (en kinderen vanaf 12 jaar) kost een ticket slechts € 6 en voor kinderen van 4 tot 11 jaar amper € 5.

Dat Technopolis het hart op de juiste plaats heeft, blijkt ook uit een weggeefactie eerder dit jaar. Technopolis schonk samen met JAVA Foodservice en Blenders gezonde fair trade snacks en DoeDozen Zoem (creatieve knutselpakketten) weg aan een 39-tal jongeren met een onzekere verblijfsstatus. Eerder deze maand stelde Technopolis enkele ruimtes ter beschikking aan twee klassen van de Mechelse zomerschool. De leerlingen kregen de kans om gratis alle exporuimtes te verkennen en konden daarnaast deelnemen aan workshops in het Lab en live de show Science Jukebox meemaken.