Olympia Looping en Alpina Bahn komen naar Luxemburgse kermis

Er is ongelooflijk nieuws naar buiten gekomen vanuit Luxemburg. De stad heeft heel wat grote namen weten te strikken voor haar zomerkermis die van 21 augustus tot en met 12 september loopt. Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld en Alpina Bahn zullen beide naar de Luxemburgse hoofdstad afreizen tezamen met nog een heleboel andere toppers.

 

Vorig jaar ging omwille van corona de Schueberfouer in Luxemburg niet door en ook dit jaar werd de kermis afgelast. Toch is er heel goed nieuws te melden want dit jaar gaat er wel een alternatief evenement door met Fun um Glacis op dezelfde locatie in Luxemburg waar ook de normale kermis plaatsvindt. Er zullen in totaal 42 attracties afzakken naar het Glacis plein waar de kermis van 21 augustus tot en met 12 september 2021 terug te vinden zal zijn.

Ondertussen zijn ook de eerste attracties bekendgemaakt en het gaat om een indrukwekkende line-up. Het schitterende nieuws is dat Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die maar liefst 5 keer overkop gaat naar Luxemburg zal afzakken. Het is de eerste keer sinds 2019 dat Olympia Looping opgebouwd zal worden. Alsof dat niet genoeg is zal ook nog een tweede Schwarzkopf achtbaan naar de stad afreizen met de Alpina Bahn dat eveneens een achtbaan van formaat is.

Andere toppers zijn de 80 meter hoge vrijevaltoren Jules Verne Tower van de Duitse exploitant Goetzke, de 55 meter hoge Booster Maxxx Mega G4 van de Franse exploitant Kopp, de Bayern Kurve van de Franse exploitant Bozec, de Break Dance van Marc en de waterattractie Big Splash.

Nog meer opvallend nieuws, de stad Luxemburg zal alle kosten voor de opbouw en het transport van het grootvermaak op zich nemen. Daarnaast hoeft er ook geen pachtgeld betaald te worden. De volledige en definitieve attractielijst, zal later bekendgemaakt worden.

Eerste namen bekendgemaakt:

Alpina Bahn – Bruch (DE) – (Rollercoaster)

Diamond – Hartkopf/Osselmann (DE) – (Botsauto’s)

Bayern Kurve – Bozec/Menude (FR) – (Bayern Kurve)

Big Splash/Tiki Surf – Bufkens Attractions (BE) – (Wildwaterbaan)

Booster Maxxx Mega G4 – Kopp (FR) – (Booster Maxxx)

Break Dance – Marc (FR) – (Break Dance 1)

Circus Circus – Gründler (DE) – (Magic)

Hangover The Tower – Schneider (DE) – (Vrijevaltoren)

Happy Sailor – Howey (DE) – (Happy Sailor)

Jules Vernes Tower – Goetzke (Vrijevaltoren)

Olympia Looping – Barth (DE) (Looping Coaster)

One Man Show 2 – Kopp (FR) – (Funhouse)

Shaker’s – Henrique (FR) – (Matterhorn)

Twister Maxi Jump – Kopp (FR) – (Smashing Jump)

XXL – Dotremont (BE) – (XXL-Afterburner)

 

Bron en foto’s: Schueberfouer Luxembourg